Snelle levering mogelijk
Binnen 7 dagen in huis
Unieke producten
Custom made oplossingen
Wereldwijd ingezet
Used around the world
Kwaliteit
1 jaar garantie

Wat is Carbon(koolstofvezel)?

Koolstofvezel is in de volksmond beter bekend als Carbon, maar wat is het nu precies? Koolstofvezel is een materiaal dat bestaat uit extreem dunne vezels van koolstof. De vezels met een dikte van ca. 5-10 micrometer bestaand uit langgerekte koolstofkristallen die min of meer evenwijdig zijn met de vezel..

De vezel kenmerkt zich door een zeer kleine rek voordat de vezel breekt. Enige duizenden vezels worden getwijnd tot garen dat, als zodanig toegepast wordt of eerst tot matten geweven wordt. De vezels en de matten worden voornamelijk gebruikt als versterking in kunsthars voor de fabricage van zeer sterke en lichte composieten.

Koolstofvezel wordt soms ook grafietvezel genoemd. Dit is echter incorrect omdat grafiet een zeer zachte vorm van koolstof is die geen vezelstructuur heeft. Koolstofvezels worden gemaakt uit acrylvezels die door middel van pyrolyse bij temperaturen tot 3000 graden Celsius verkoold worden.

Wat zijn de eigenschappen van Carbon?:

Carbon heeft als eigenschap dat het niet oxideert onder invloed van water en zuurstof, belangrijk voor ons product!

Het heeft daarnaast een aanmerkelijk lagere dichtheid dan staal, en grote treksterkte en een lage uitzettingscoƫfficiƫnt. De combinatie van deze eigenschappen maken Carbon zeer geschikt voor toepassingen waar een laag gewicht, grote sterkte en grote stijfheid nodig zijn, zoals in de luchtvaart, de auto-industrie maar dus ook in onze branche voor het gebruik van masten, gieken en spinnakerbomen.

Onze leverancier van Carbon buis is gevestigd in Dronten. Al jaren marktleider en gespecialiseerd in composiet. Op het youtube kanaal van Price Fibre Tech geven ze een kijkje in de keuken.

 

Blijf op de hoogte van de ontwikkeling van onze producten!